Vind
Vind Menu

Meld misbruik

De klachten over illegaal muziekgebruik via internet, in de concertzaal of anderzijds bestaan al jaren. Het is een vast punt op de jaarvergaderingen. Meestal lijken we er niets aan te kunnen doen, omdat optreden tegen illegaal gebruik ingewikkeld kan zijn en hoge kosten met zich mee brengt. Dat is frustrerend. We willen graag een wat systematischer inzicht krijgen in de aard van het illegale gebruik om zo te kunnen inventariseren wat het meest schrijnend is en acties te kunnen organiseren, als vereniging of in samenwerking met anderen. Zo is er Stichting BREIN die actief is bij de bestrijding van illegaal aanbod op internet, van audio en audiovisuele bestanden en sinds kort ook voor e-books en bladmuziek. In het buitenland zijn er intussen een aantal voorbeelden van optreden door brancheverenigingen namens hun leden. ICMP is hier actief mee bezig middels hun ‘anti-piracy committee’.

De VMN wil graag de klachten inventariseren en, waar mogelijk, bundelen, zodat we een plan van aanpak kan worden ontwikkeld.

Wanneer u specifieke voorbeelden van illegale bladmuziekverspreiding op het internet tegenkomt, kunt u deze doorsturen naar secretariaat@vmn.nl  of onderstaand contact formulier gebruiken.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp illegaal muziekmisbruik

  Uw bericht

  eventuele website illegaal muziekmisbruik

  Typ deze code in onderstaand kader

  captcha