Vind
Vind Menu

Piz Amalia Music Festival, Den Haag

Date: 24/11/2017

Internationale uitwisseling jong toptalent klassieke muziek

Na zes succesvolle concerten in de Zwitserse bergen komt het Piz Amalia Music Festival op 24 november 2017 naar de Paleiskerk in Den Haag; Zwitsers en Nederlands jong talent samen op het podium!

Het festival dat dit jaar alweer voor de derde keer wordt georganiseerd is een uitwisselingsproject tussen jonge talentvolle muzikanten van de School voor Jong Talent uit Den Haag en het Zwitserse gymnasium Rämibühl uit Zürich. Tijdens het festival spelen jonge Nederlandse en Zwitserse toptalenten  uit de klassieke muziek gezamenlijk concerten; een unieke gelegenheid voor de muzikanten om ervaring over de grens op te doen!  Het openingsconcert van de tournee vond 13 september 2017 plaats op de Nederlandse ambassade in Bern, waarna vier vervolg-concerten in de regio  Unterengadin werden gegeven. Daar waar de 2918 meter hoge berg Piz Amalia staat…

De Piz Amalia was tot 2004 naamloos. Als toonbeeld van de nauwe en vriendschappelijke band tussen Nederland en Zwitserland werd ter gelegenheid van de doop van de Nederlandse prinses Amalia de berg naar de kroonprinses vernoemd. Om die goede band nog eens extra te benadrukken treden nu ook de Nederlandse en Zwitserse musici samen op.

Ook Nederlandse liefhebbers van klassieke muziek kunnen meegenieten: op 24 november 2017 treden de Piz Amalia musici op in de Paleiskerk in Den Haag, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis.

Meer info