Vind
Vind Menu

Festival Bombarie 23 – 26 juni 2016, Utrecht

Podium voor amateurkunst ZIMIHC en Jaarbeurs lanceren samen het eerste makersfestival van Nederland. Tijdens het gloednieuwe Festival Bombarie, dat plaatsvindt van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni 2016 staat de passie voor muziek en dans centraal. Professionals, amateurs en iedereen die van muziek en dans houdt, komen bij elkaar en delen hun liefde voor de kunsten.

Bekende artiesten en deskundigen geven masterclasses, workshops en inspirerende lezingen. Op de verschillende podia is de hele dag iets te zien en te horen. De laatste trends op muziek- en dansgebied worden gepresenteerd en elke dag wordt afgesloten met een grote uitdaging onder leiding van een bekende artiest. Het is een festival voor makers, jong en oud, beginners en gevorderden, bekend en onbekend. Maar allemaal verbonden door hun passie, de wens om te experimenteren, te leren en plezier te maken. Enkele artiesten die zich hebben verbonden aan het festival zijn Kenny B, Eddy Zoëy, Shirma Rouse, New Cool Collective, Juvat Westendorp, Akwasi, Martijn Fischer, Het Nederlands Kamerkoor, ZO! Gospel Choir, Merlijn van Twaalfhoven, De Vuilnismannen en Gallowstreet.

Iedere dag een andere kunstvorm
Op de eerste dag, donderdag 23 juni, is er een speciaal programma voor professionals, beleidsmakers en instellingen. Het programma bestaat uit keynotes, workshops en muziek- en danssessies. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Aan het einde van de dag is de opening van het festival gepland.

Omdat je nooit te jong bent om kunst te maken staat vrijdag 24 juni van Festival Bombarie volledig in het teken van jongeren en dans. Samen met de Kunstbende is een uitgebreid programma neergezet met workshops, masterclasses en optredens. Juvat Westendorp, een van Nederlandse meest besproken performers uit de urban dancescene, leert de bezoekers de fijne kneepjes van het vak. Onder zijn leiding vindt De Uitdaging plaats. Dat betekent een spannende dance-battle om de dag af te sluiten.

Op zaterdag 25 juni wordt de Jaarbeurs omgetoverd tot een blazerswalhalla met een groot aanbod voor de beginnende en de geoefende blaasmuzikant. Op het programma staan workshops waar verschillende instrumenten zoals saxofoons, trompetten en klarinetten centraal staan. Bekende muzikanten waaronder de leden van New Cool Collective  geven masterclasses. Ook De Uitdaging aan het einde van de dag staat onder hun leiding. New Cool Collective daagt daarin collega-artiesten uit om met elkaar het grootste blazersorkest van Nederland neer te zetten. Bandlid Willem Friede bewerkt speciaal voor deze gelegenheid twee composities waarin alle blaasinstrumenten uit harmonie, fanfare, brassband en bigband een rol krijgen.

De slotdag van Festival Bombarie, zondag 26 juni, staat volledig in het teken van zang. Ook op deze dag vinden masterclasses en workshops plaats. De finale van het Nederlands Koor Festival vindt plaats en niemand minder dan Shirma Rouse geeft een workshop ‘soulzang’. Ook deze dag heeft als hoogtepunt De Uitdaging. Onder leiding van Merlijn Twaalfhoven en in samenwerking met 14 zangers uit het Nederlands Kamerkoor en ZO! Gospel Choir wordt een grootse uitvoering gerealiseerd. ’s Middags wordt De Uitdaging ingestudeerd en in de avond wordt het uitgevoerd tijdens een slotconcert, waar het stuk omlijst wordt door optredens van het Nederlands Kamerkoor en ZO! Gospel Choir en de stem van souldiva Shirma Rouse.

Meer informatie over Festival Bombarie is te vinden via www.festivalbombarie.nl
Volg Festival Bombarie via Facebook en Twitter.