Vind
Vind Menu

Music China Shanghai: wat is de rol van de VMN?

We vernamen dat er veel onduidelijkheid bij onze leden is inzake de rol van de VMN in de jaarlijkse China Beurs. Deze beurs vindt ieder jaar in oktober plaats in Shanghai.

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen hoe Henk Ummels, van Molenaar Edition, deze beurs ervaart, en wat de toegevoegde waarde is van de aanwezigheid van Nederlandse uitgevers op deze beurs.
Music China is inmiddels de grootste muziekbeurs ter wereld en deel van de Musik Messe Frankfurt. De beurs duurt 4 dagen.

Hierbij geven wij u nog wat extra informatie:

  • Uitgevers of handelaren die meegaan naar Shanghai, betalen hun eigen kosten. Dit houdt in: vliegticket, visum, hotelkosten en kosten die ter plekke gemaakt worden.
  • De gezamenlijke Nederlandse stand, de tolken en de export van de bladmuziek naar China worden door de VMN betaald uit een aparte subsidiepot. Er worden geen kosten betaald uit het lidmaatschapsgeld van onze leden.
  • De uitgevers en handelaren die meegaan, betalen een kleine extra bijdrage aan de VMN zodat deze beurs kostendekkend is.
  • De complete organisatie is in handen van de VMN, dit betekent dat voor u geregeld wordt: het standontwerp, posters van de participanten in het Chinees, Chinees-Engelse vertaling tijdens de beurs, de hotelreservering, de visumaanvraag en de export van de bladmuziek die u op de beurs wilt verkopen. Tevens wordt u in contact gebracht met belangrijke klanten in China.

We streven naar zo laag mogelijke kosten, ook voor de uitgever en handelaar.
De VMN is al 11 jaar actief betrokken bij deze beurs, en heeft alle expertise in huis inzake de gang van zaken rondom deze beurs en met het handel drijven in China. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat of de uitgeverijen die al jaren meegaan:
Molenaar Edition, Tierolff Muziekcentrale, Deuss Music en Donemus. Zij kunnen u ook informeren over wanneer u bijvoorbeeld het beste uw vliegticket voordelig kunt boeken, hoeveel bladmuziek u het beste mee kunt nemen, wat wel en niet goed verkoopt in China, etcetera.

We zouden het erg leuk vinden als er meer uitgevers en handelaren zich aanmelden voor deze bijzonder avontuurlijke beurs. Bovendien: hoe meer deelnemers: hoe lager de kosten!