Vind
Vind Menu

Uitnodiging tot deelname en/of bezoek aan Music China 2017

Voortbouwend op de ervaringen in de voorgaande elf jaar zal de VMN ook dit jaar een gezamenlijke stand voor Nederlandse muziekuitgevers inrichten op de beurs Music China. Er hebben zich al uitgeverijen aangemeld, maar in de stand is nog plaats voor andere Nederlandse organisaties.

De jaarlijks in oktober gehouden beurs Music China is de op twee na grootste internationale muziekbeurs met een aanzuigende werking voor heel Zuidoost Azië en ook Australië (in 2016 ruim 90.000 bezoekers uit 86 landen; 1909 standhouders uit 33 landen en regio’s).

De organisatie is in handen van Messe Frankfurt i.s.m. China Musical Instrument Association; dit staat borg voor een gedegen organisatie met een goed niveau van voorzieningen met zeer goede contacten in China.

Nederland heeft de afgelopen jaren een gezamenlijke stand op Music China gehad. Deze is tot stand gekomen op initiatief van de VMN. In 2016 waren er zeven organisaties vertegenwoordigd: de uitgeverijen Deuss Music, Donemus, KVNM, Molenaar en Tierolff alsmede Buma/Stemra en de VMN. De uitgeverijen waren zelf aanwezig, de overige organisaties werden vertegenwoordigd door Anja Wester, voorzitter VMN.

De VMN zal in 2017 opnieuw een coördinerende en subsidiërende rol vervullen bij een Nederlandse deelname aan Music China. Door financiële bijdragen van de VMN zullen de kosten voor de uitgeverijen relatief laag gehouden kunnen worden en kan de Nederlandse stand tevens een professionele uitstraling krijgen.

Music China 2017 vindt plaats van woensdag 11 t/m zaterdag 14 oktober a.s. te Shanghai. Indien u belangstelling heeft om als exposant aan de beurs deel te nemen (zelf, of via een VMN-vertegenwoordiger), dan verzoeken wij u per omgaande contact op te nemen met onze ambtelijk secretaris Sonja van Meer op info@vmn.nl